Κορωνοϊός: Νέος έλεγχος δειγμάτων στον Εχίνο, μετά την αυστηρή καραντίνα

Κορωνοϊός: Νέος έλεγχος δειγμάτων στον Εχίνο, μετά την αυστηρή καραντίνα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Νέοι έλεγχοι για κορωνοϊό θα γίνουν στον Εχίνο Ξάνθης, μετά τις πέντε ημέρες για τις οποίες παρατάθηκε η αυστηρή καραντίνα στην περιοχή.

Σήμερα το πρωί, η αυστηρή καραντίνα και ο κατ' οίκον περιορισμός που έχει επιβληθεί στην τοπική κοινότητα του Εχίνου παρατάθηκαν έως τις 30 Ιουνίου, για την προστασία των κατοίκων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας αυτών των πέντε ημερών, θα γίνουν νέοι έλεγχοι στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, γιατρός Σπύρος Σαπουνάς.

Η μεγάλη συρροή κρουσμάτων που διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα στην Ξάνθη εντοπίστηκε κυρίως στις ορεινές κοινότητες και λιγότερο στην ίδια την πόλη της Ξάνθης, σημείωσε ο κ. Σαπουνάς μιλώντας στο ΑΠΕ. Για αυτό αποφασίστηκε η παράταση στους περιορισμούς στον Εχίνο, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά αναφορικά με τις επαφές των κατοίκων της κοινότητας, εξήγησε.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η πιλοτική λειτουργία του πρώτου «drive through testing», στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Ξάνθης- Καβάλας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, που σημειώνει ότι η λήψη των δειγματοληπτικών τεστ θα συνεχιστεί, σήμερα και αύριο, από τις τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι και τις τέσσερεις το απόγευμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ