Κορωνοϊός: Παρατείνεται η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Για άλλες πέντε ημέρες παρατείνεται η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Για την παράταση της αυστηρής καραντίνας και του περιορισμού κατ'οίκων όλων των κατοίκων της περιοχής έδωσε εντολή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή.

Τα μέτρα, που είχαν τεθεί αρχικά σε ισχύ στις 18 Ιουνίου για 7 ημέρες, παρατάθηκαν από σήμερα στις 6:00 το πρωί έως τις 30 Ιουνίου στις 06:00, όταν και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Τα μέτρα για τον Εχίνο

Η αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί στον Εχίνο Ξάνθης προβλέπει:

- Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ' όλο το 24ωρο, πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά την μετάβαση τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.

- Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

- Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

- Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.

- Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market). Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

- Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

- Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

- Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ