Κορωνοϊός: Νεκρός μαθητής ειδικού σχολείου στον Πειραιά - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

Κορωνοϊός: Νεκρός μαθητής ειδικού σχολείου στον Πειραιά - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Facebook Twitter
0

Ένας μαθητής που φοιτούσε σε ειδικό σχολείο του Πειραιά και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό κατέληξε στις αρχές του μήνα, με την ΕΛΜΕ να τονίζει την ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο μαθητής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο στις 10 Φεβρουαρίου λόγω άλλης ασθένειας. Ωστόσο, δέκα ημέρες μετά, εμφάνισε βήχα και δύσπνοια και διασωληνώθηκε. Κατέληξε στις 4 Μαρτίου. Και η μητέρα του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος», ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης, τόνιζε την ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των μαθητών των ειδικών σχολείων, εν μέσω πανδημίας. 

«Ανεξάρτητα από την επιβαρυμένη υγεία του μαθητή, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν και τα οποία δυστυχώς έρχονται στην επιφάνεια έπειτα από τέτοια τραγικά περιστατικά» ανέφερε ο κ. Πατίδης προσθέτοντας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, ώστε να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία. 

«Τι μέτρα έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι; Για να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;» ανέφερε ο κ. Πατίδης προσθέτοντας ότι δεν πραγματοποιούνται συχνά τεστ, ενώ στο συγκεκριμένο σχολείο τεστ πραγματοποιούνται περίπου μία φορά το μήνα. 

Με αφορμή τον θάνατο του μαθητή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος προκήρυξε, 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας άμεση λήψη μέτρων. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ