Κορωνοϊός: Kομμωτές και κομμώτριες κάνουν επισκέψεις κατ'οίκον παρά το lockdown

Κορωνοϊός: Kομμωτές και κομμώτριες κάνουν επισκέψεις κατ'οίκον παρά το lockdown Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου GETTY IMAGES
0

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες ομορφιάς που συνεχίζουν τις επισκέψεις κατ'οίκον στην Αθήνα παρέχοντας υπηρεσίες, πάρα το lockdown λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ. 

Κομμωτές και άλλοι επαγγελματίες ομορφιάς παρέχουν τις υπηρεσίες τους παρά τις απαγορεύσεις χρησιμοποιώντας τον κωδικό 4 για τις μετακινήσεις τους, με κάποιους από αυτούς να το παραδέχονται στο φακό του τηλεοπτικού σταθμού mega.

«Πηγαίνω κατ' οίκον, μόνη μου. Κυκλοφορώ αλλά με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Βάζω το 4» δήλωσε χαρακτηριστικά μία  κομμώτρια στην εκπομπή Live News.

Μια άλλη αισθητικός κοστολογεί το ρίσκο που παίρνει κάνοντας δρομολόγια εν μέσω καραντίνας, χρεώνοντας 5 ευρώ παραπάνω την κάθε υπηρεσία. «Το έχω βάλει 15 ευρώ. Καταλάβατε γιατί το έχω βάλει παραπάνω; Εγώ σήμερα την ανανέωσα με άλλη τιμή γιατί δεν μπορώ να διακινδυνεύω. Παίρνω 10 ευρώ μανικιούρ, 10 ευρώ πεντικιούρ. Τώρα το έχω βάλει 15 και 15 γιατί φοβάμαι να βγω έξω (...) φτιάχνω ένα χαρτί για βοήθεια στο σπίτι (...) δεν ξέρω τώρα αν έρθει ο αστυνομικός, πόσο θα το χωνέψει αυτό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεν είναι και χαζοί».

Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες κομμωτηρίων αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να «επιβιώσουν» από το δεύτερο lockdown.

Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην Πάτρα, σημείωσε ότι πλήττεται πάρα πολύ ο χώρος «με το μελανό σημείο τα κοριτσάκια με το βαλιτσάκι στο σπίτι».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ