Κορωνοϊός: Γιορτές στο σπίτι -Τι θα είναι κλειστό, τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις

Κορωνοϊός: Γιορτές στο σπίτι -Τι θα είναι κλειστό, τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Με διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας θα διεξαχθούν φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων για να λάβει τις αποφάσεις της και να προχωρήσει στις ανακοινώσεις για τον «οδικό χάρτη» για τις γιορτές.

Μετακινήσεις με SMS σε μαγαζιά και εξαιρέσεις για από νομό σε νομό


Σχετικά με τις μετακινήσεις, παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, καθώς και η απαγόρευση συναθροίσεων.

Εξαίρεση στην μετακίνηση προς άλλους νομούς ωστόσο, θα δοθεί για εργαζόμενους σε άλλες περιφέρειες από τον τόπο κατοικίας τους και φοιτητές που θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε χθες ότι η αποστολή SMS θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, αναφέροντας πως θα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών γι' αυτόν τον λόγο από δήμο σε δήμο, εντός του Νομού που κατοικούν.

Χριστούγεννα με 9 άτομα στο σπίτι


Για τις συναθροίσεις στα σπίτια τα Χριστούγεννα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα επιτρέπονται επισκέψεις στο σπίτι ώστε να μην γιορτάζουν μόνοι τους οι πολίτες. Θα μπορούν να περάσουν μαζί μέχρι 9 άτομα τις γιορτές σε ένα σπίτι, καθώς θα επιτραπεί να είναι μαζί μέχρι δύο οικογένειες κατ΄ εξαίρεση για την εορταστική περίοδο.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο 

 

Για τους επιχειρηματίες, είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο και να λειτουργήσει στις γιορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε, θα περιμένει να δει τα επιδημιολογικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα και τις προτάσεις των ειδικών, για να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το πότε και αν θα γίνει τελικά το άνοιγμα στο λιανεμπόριο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κυβέρνηση επιθυμεί μετά το άνοιγμα στα καταστήματα με εποχικά είδη, να ανοίξουν και καταστήματα παιχνιδιών, κομμωτήρια και ανθοπωλεία, καθώς οι κλάδοι αυτοί στην περίοδο των γιορτών έχουν αυξημένη ζήτηση. Ανοιχτό παραμένει το τι θα γίνει με το υπόλοιπο λιανεμπόριο. Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι, έχουν εκφράσει δημόσια τις ενστάσεις τους για ένα συνολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν μία λάθος κίνηση την δεδομένη στιγμή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM