Εκτάκτως συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε τη Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η επιτροπή συζητεί για το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), καθώς σήμερα δηλώθηκαν στη Θεσσαλονίκη 384 νέα κρούσματα.

 

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το τοπικό Grtimes στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μεταβεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λόγω της «έκρηξης» των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ «θα εξετάσει το πώς φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση με τα εκατοντάδες νέα κρούσματα και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού».

 

Σενάριο «κοκκινίσματος» συζητείται και για τη Λάρισα όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 61 κρούσματα. Άλλωστε, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ΕΤ3 ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η Λάρισα «είναι πάρα πολύ κοντά» στο lockdown. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, παρότι η μέση ηλικία των ασθενών είναι γύρω στα 30, τα νοσοκομεία αρχίζουν να δέχονται πιέσεις. 

 

Πέρα από το lockdown σε περιοχές οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να εισηγηθούν ενίσχυση των περιορισμών που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης. 

 

Τέσσερις περιοχές σε κόκκινο επίπεδο συναγερμού

 

Σε τέσσερις ανέρχονται πλέον οι περιοχές που έχουν περάσει στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού. Μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού συναγερμού περνούν από αύριο τα ξημερώματα Ιωάννινα και Σέρρες.

 

Για τις «κόκκινες» περιοχές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, αναστέλλονται οι εκδηλώσεις ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση πέρα από τα όρια των περιφερειακών ενοτήτων. 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/GRtimes/ΕΤ3