Δεύτερη κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης και για την κλινική στη Γλυφάδα, μετά το θάνατο τροφίμου από κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας προχώρησε σε νέα, δεύτερη κατεπείγουσα έρευνα για την κλινική στη Γλυφάδα μετά τον θάνατο τροφίμων αλλά και τον εντοπισμό κρουσμάτων από κορωνοϊό σε αυτή τη δομή υγείας και σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.


Η νέα έρευνα αφορά βαριές παραβάσεις της νομοθεσίας και τα αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας των Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε νομικά μετά την επιβεβαίωση «για την ύπαρξη κρουσμάτων με βάση το άρθρο 285, που προβλέπει βαριές ποινές για τις παραβάσεις της νομοθεσίας και πλέον η έρευνα εστιάζει σε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν ποινές ως και ισόβια σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν διαπιστωθεί μετάδοση της νόσου από την οποία προήλθε θάνατος».

 

Στην κλινική στη Γλυφάδα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 300 τεστ σε νοσηλευόμενους και 170 τεστ στο προσωπικό. Τα αποτελέσματα των πρώτων 110 τεστ που αφορούν εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τεστ.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών χθες ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα.

 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των δύο κλινικών.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας τρόφιμος της κλινικής στη Γλυφάδα κατέληξε αφού πρώτα διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ενώ νεότερες πληροφορίες ανέφεραν χθες το βράδυ ότι κατέληξαν και δύο ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου που υπέκυψαν στις επιπλοκές της νόσου Covid-19.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δεύτερος άνδρας κατέληξε στις 7μ.μ στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί νωρίτερα. Ο 87χρονος ασθενής φέρεται να έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη.

 

Από την ίδια κλινική είχε διακομισθεί στο ΝΙΜΤΣ και μία 90χρονη νεφροπαθής που υποβαλλόταν σε τακτική αιμοκάθαρση.

 

Τονίζεται ότι η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

 

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων

 

2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο

 

3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου

 

4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr