Κορωνοϊός: Αυξητική η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Παραλία Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό MOTIONTEAM
0

Αυξητική παραμένει η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ.



Η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων- της Τετάρτης (3/3) και της Πέμπτης (4/3) είναι:

  • αυξημένη κατά 15% σε σχέση τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 1/3 και της Τρίτης 2/3
  • σταθερή (αύξηση μικρότερη του 3%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 24/2 και Πέμπτης 25/2

 

«Οι μετρήσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 είναι μεν αυξητικές αλλά δεν ακολουθούν την εκθετική συμπεριφορά του Οκτωβρίου 2020», δήλωσε στο ΑΠΕ η δρ. Μαρία Πεταλά, επικεφαλής της ομάδας υποδοχής των λυμάτων στο ΑΠΘ και πιο συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Τεχνικής και Σχεδιασμού Περιβάλλοντος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 247 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω περιφερειακή ενότητα παραμένει σταθερά σε τριψήφιο αριθμό μολύνσεων καθημερινά. Αυτή την εβδομάδα δύο φορές η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τα 300 νέα κρούσματα, με αποκορύφωμα τα 314 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ