Το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στην Αθήνα.

 

Πρόκειται για γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικον». Η 36χρονη είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, όπου δοκιμάζεται από την μεγαλύτερη επιδημία το COVID-19 εκτός Ασίας. 

 

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Εν τω μεταξύ, σε καλή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τρία άτομα που βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό (Covid-19), σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Πρόκειται για την 38χρονηστη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 40χρονη που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

 

Οι υγειονομικές αρχές ιχνηλατούν τις επαφές «χαμηλού» και «υψηλού» κινδύνου και, σε κάθε περίπτωση, ακολουθείται το σχετικό πρωτόκολλο. 

 

Κλειστά σχολεία

 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολλέγιο Αθηνών, με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κοροναϊό.

 

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο για προληπτικούς λόγους τα σχολεία:

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών
- Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού
- Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

 

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας τους πως μία μητέρα μαθητών βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό Covid 2019. «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

 

Κλειστό και το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το δημοτικό σχολείο όπου πήγε την Δευτέρα και την Τρίτη, το παιδί που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, Σπύρο Σαράφη, η πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι γονείς για το θέμα, ήταν από τα ΜΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ μετά τις 20:00 πληροφορήθηκαν πως το σχολείο θα κλείσει, για προληπτικούς λόγους.

 

Απολύμανση σε γραφεία τράπεζας και σε κτίριο που στεγάζεται τηλεοπτικός σταθμός

 

Χθες το απόγευμα, η Τράπεζα Πειραιώς, γνωστοποίησε πως ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ για τη διάγνωση εργαζομένου της με κοροναϊό και ανακοινώνοντας τα μέτρα που έλαβε. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο με τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της LiFO, το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην πρωτεύουσα είναι συγγενικό πρόσωπο στελέχους εταιρείας, που συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο με κανάλι της Αθήνας και, χθες και σήμερα, απολυμαίνονται οι όροφοι του κτηρίου, καθώς ο σύζυγος της 40χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», είχε βρεθεί και στο εστιατόριο του κτηρίου, όπου γευματίζουν ή ανεβαίνουν για καφέ και ένα μικρό διάλειμμα, αναρίθμητοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού και της εταιρείας.