Ήπια μεταβολή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου και πρώην επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.
Όπως επισημαίνει, ένα αποκομμένο χαμηλό σύστημα στην Ιταλία κινείται ανατολικά και αναμένεται να προκαλέσει έντονη αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο, με τοπικές καταιγίδες και φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά. Αντίστοιχη ατμοσφαιρική διαταραχή, αυτή τη φορά από τη Μαύρη Θάλασσα, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα τη Δευτέρα.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, ώστε ο Ιούνιος να κλείσει με τιμές εντός των φυσιολογικών ορίων.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το μελτέμι θα ενισχυθεί σημαντικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που θα επηρεάσει αισθητά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και την αίσθηση δροσιάς, κυρίως στα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβλολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-06-2025
Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα, όμως στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-06-2025
Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.