ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν φορείς για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν φορείς για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Κινητοποιήσεις που θα κλιμακώνονται ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, προανήγγειλαν απόψε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων.

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη φορείς (εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι) ζητούν να μην ανανεωθεί από την κυβέρνηση και να καταγγελθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην προστεθούν στο περιεχόμενο της συμφωνίας άλλες στρατιωτικές βάσεις να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ κ Νικ. Ζώκας ανέφερε ότι ξεκινάει καμπάνια συλλογής υπογραφών ενώ θα οργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία ενάντια στην συμφωνία, στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ