Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ - Κλειστός ο εναέριος χώρος σε κέντρο και βόρεια Αττική

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ - Κλειστός ο εναέριος χώρος σε κέντρο και βόρεια Αττική Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Notam που επιβάλλει προσωρινούς περιορισμούς στην πτήση αεροσκαφών και drone σε εναέριους χώρους συγκεκριμένων περιοχών για τη Δευτέρα, ημέρα κηδείας του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, εκδόθηκε σήμερα. 

Συγκεκριμένα, η οδηγία αφορά τρεις περιοχές του εναέριου χώρου της Αττικής, το κέντρο της Αθήνας, την Τανάγρα, το Τατόι και την περιοχή της Δεκελείας, όπου απαγορεύονται οι πτήσεις από τις 04:00 τα ξημερώματα έως τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας 16 Γενάρη. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, η σορός του εκλιπόντος θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας για το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης όπου από τις από τις 06:00 έως και τις 10:30 θα μπορεί, όποιος επιθυμεί, να αποτίσει φόρο τιμής.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου. 

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι η πομπή με τη σορό θα αναχωρήσει για το Τατόι όπου θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι με σκοπό «την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων», λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη Αθηνών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Τροχαίας, από τις 06:00 έως τις 14:00 της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής οδούς: 

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, στις ίδιες οδούς απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από απόψε στις 22:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. 

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. και καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM