Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή», λέει ο γιος του

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή», λέει ο γιος του Facebook Twitter
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ /EUROKINISSΙ
0

Στην επιθυμία του πατέρα του αναφορικά με τον τόπο ταφής, μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θέμα, αναφέρθηκε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος. 

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», έγραψε ο Γιώργος Θεοδωράκης σε ανάρτηση στο Facebook. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το Πρωτοδικείο εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη μετά από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του

Το δικαστήριο εξέδωσε την απαγόρευση, η οποία έχει ισχύ έως την Δευτέρα, όποτε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών για την τελευταία κατοικία του.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα επιστολή του μουσικοσυνθέτη με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ότι προχώρησε σε ενέργειες που θα διασφάλιζαν ότι θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι η οικογένειά του διαφωνεί με την επιθυμία του να ταφεί στο Γαλατά Χανίων και γι' αυτό το λόγο, ανέθεσε στον φίλο του Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα του Ειρήνη Παρμενίδου «να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες» ώστε να ταφεί όπως εκείνος επιθυμεί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ