Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοϊού, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και στα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν, σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιο σχολείο. Όπως διευκρίνισε η κα Κεραμέως, προς το παρόν είναι υπό συζήτηση το αν οι μικρότεροι μαθητές θα φορούν μάσκα.

Το βέβαιο είναι πάντως πως τα σχολεία θα λειτουργούν πλέον με διαφορετικά διαλείμματα για μαθητές χωριστών τάξεων, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών. Οι δήμοι θα εξασφαλίζουν στα σχολεία αντισηπτικά και σαπούνια και οι εγκαταστάσεις θα καθαρίζονται συστηματικά. 

Τι θα γίνει εάν επιβεβαιωθεί κρούσμα σε σχολείο

Για το ενδεχόμενο κρούσματος κορωνοϊού εντός σχολείου, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε σε ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλεεκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί».

Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες «θα είναι πολύ συγκεκριμένο», όπως είπε η υπουργός και οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής τρεις περιπτώσεις:

-Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
-Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
-Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Κλείνοντας, η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε πως η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα θα επανεξετάζεται σε καθημερινή βάση και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ