Κεραμέως: Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για τα voucher 200€ σε μαθητές & φοιτητές

Κεραμέως: Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα voucher 200€ σε μαθητές και φοιτητές Facebook Twitter
0

Στις 5 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για την αγορά tablet και υπολογιστών, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

 

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Μega, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεσή αιτήσεων των προμηθευτών. «Στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη αυτή την εβδομάδα, δικαιούχοι των voucher θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

 

Με βάση την κοινή ανακοίνωση των εμπλεκομένων υπουργείων, οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

 

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

 

Η παράταση του σχολικού έτους

 

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για αυτό.

 

«Παρότι θέλουμε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, γιατί έχουν κλείσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία και διότι έχουμε εξετάσεις που πλησιάζουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του σχολικού έτους, επανέλαβε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασής του εντός του Ιουνίου. Υπογράμμισε όμως ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για παράταση εντός των διακοπών του Πάσχα, τονίζοντας ότι αυτές θα γίνουν κανονικά.Τέλος, αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η κ. Κεραμέως δεν θέλησε να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά σημείωσε ότι δρομολογείται η έναρξή τους τον Ιούνιο.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ