Κεφαλονιά: Αυτόφωρο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου μετά από καταγγελία τουρίστα για μη τήρηση των μέτρων

Κεφαλονιά: Αυτόφωρο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου μετά από καταγγελία τουρίστα για μη τήρηση των μέτρων Facebook Twitter
Κεφαλονιά: Αυτόφωτο και πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου - Μετά από καταγγελία Βρετανού τουρίστα για μη τήρηση μέτρων
0

Βρετανός τουρίστας κατήγγειλε το ξενοδοχείο όπου έμενε στην Κεφαλονιά επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Βρετανός αφού διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο όπου διέμενε δεν φορούσαν μάσκα έστειλε mail στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ([email protected]) καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο ξενοδοχείο.

«Ο καταγγέλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες, παρότρυναν τους πελάτες να πράττουν το ίδιο, δεν τηρούνταν οι οριζόμενες αποστάσεις ασφαλείας των τραπεζιών, καθώς επίσης πάνω από 25 άτομα βρίσκονταν ταυτοχρόνως στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Χαρακτήρισε την επιχείρηση ως βόμβα ζητώντας την άμεση αντίδραση των Αρχών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΔ επισημαίνοντας πως έπειτα από  συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ειδικό κλιμάκιο διενήργησε έλεγχο στην επιχείρηση.

Ο έλεγχος έγινε χθες, ημέρα καταγγελίας από τον Βρετανό τουρίστα, όπου και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους, στο εξωτερικό μπαρ και στην κουζίνα.

Οι αρχές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση για στέρηση βιβλιαρίου υγείας σε εργαζόμενο και ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία του εργαζομένου και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

«Οι έλεγχοι και η συνεργασία ΕΑΔ, ΕΛΑΣ και Γεν. Γραμματείας Εμπορίου συνεχίζονται με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ