Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά - Ο κωδικός μετακίνησης

Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά - Ο κωδικός μετακίνησης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, αρκετά καταστήματα, προκειμένου οι καταναλωτές να προχωρήσουν στις τελευταίες αγορές για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι καθώς και τα μίνι μάρκετ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ.

Ο κωδικός μετακίνησης

Η μετακίνηση προς μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνους, θα γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033 και μόνο μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
 

Κούλουμα εντός δήμου και χαρταετός κοντά στο σπίτι

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Οι μετακινήσεις σε καταστήματα με είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Ακόμη, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 5 το πρωί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ