Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής αναμένεται να μετατραπεί η έκταση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση κατεδάφισης και των δύο πτερύγων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ικανοποιώντας, εν μέρει, την απαίτηση της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων της πόλης, που ζητούν εδώ και χρόνια την απομάκρυνση του σωφρονιστικού καταστήματος από την περιοχή.

 

Δέκα στρέμματα απελευθερώνονται και παραδίδονται στους δημότες του Κορυδαλλού, ενώ η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη του χώρου, της τάξης των 3,9 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή παιδικών χαρών, τεχνητής λίμνης, δρόμων για πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες.

 

«Είναι μια ιστορική εξέλιξη για την πόλη μας, αφού για πρώτη φορά κατεδαφίζεται ενεργό τμήμα του σωφρονιστικού συγκροτήματος Κορυδαλλού και η έκταση παραχωρείται στον δήμο», δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών ξεκίνησε το 2010, με την κατεδάφιση μόνο του ενός κτιρίου, ωστόσο η εξέλιξη του έργου «πάγωσε». Είχε ήδη προηγηθεί η κατασκευή των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών το 2007 και η μεταφορά των κρατουμένων εκεί, έναν χρόνο αργότερα (2008).

 

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας λόγο για μια επιτυχία που προήλθε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του δήμου και της Περιφέρειας. «Σήμερα γίνεται ένα πρώτο, σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση αυτή, με την κατεδάφιση δύο πτερύγων των γυναικείων φυλακών και τη μετατροπή του χώρου αυτού σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συντάξει ο δήμος και για την υλοποίησή της υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια».

 

Αυτό που ζητούν πλέον κάτοικοι και φορείς του Κορυδαλλού, είναι να μετεγκατασταθούν πλήρως οι φυλακές, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημά τους και να αποδοθεί στους κατοίκους ο τεράστιος αυτός χώρος.