Κατάθεση για Λιγνάδη: «Μου είπε “αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα”»

Κατάθεση για Λιγνάδη: «Μου είπε “αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα”» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η γυναίκα- η μαρτυρία της οποίας συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη -κατάθεσε ότι είχε δεχθεί απειλές από τον σκηνοθέτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η 41χρονη μάρτυρας φέρεται να κατέθετε επί τέσσερις ώρες την Παρασκευή για την υπόθεση. Γνώρισε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη όταν ήταν 19 ετών, σύμφωνα με τον Alpha και ήρθαν πολύ κοντά. Η γυναίκα «για 19 χρόνια μπαινόβγαινε στο σπίτι του» και έβλεπε ανήλικα αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, αντέδρασε.

Τότε, εκείνος την απείλησε, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα. «Το 2016 του είπα "Θα πάω στην αστυνομία και θα σε δώσω". Μου απάντησε: "Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα"», κατέθεσε η γυναίκα, σύμφωνα με τον Alpha.

Η ίδια στην κατάθεσή της ανέφερε ότι τρομοκρατήθηκε για τη ζωή της και κράτησε το στόμα της κλειστό, ενώ ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να συναντά τον σκηνοθέτη.

«Όταν τον επισκεπτόμουν στο σπίτι του, κάποιες φορές έβλεπα νεαρά αγόρια αλλά και κορίτσια να φεύγουν. Κι όταν εγώ έφευγα, κάποια άλλα έρχονταν», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, σύμφωνα με τον Alpha. Η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει έπειτα από τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τον σκηνοθέτη.

Καταπέλτης το ένταλμα σύλληψης

Σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια και θα απολογηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο σκηνοθέτης κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, ενώ καταπέλτης είναι το ένταλμα για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, ενώ επισημαίνεται ότι διαφαίνεται «η εμμονή και η εγκληματική ροπή» για πολλά χρόνια, όπως και γίνεται αναφορά σε «μεθοδική και συστηματική προσέγγιση» αναφορικά με τον τρόπο δράσης του.

Συγκεκριμένα, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ