Δημήτρης Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα για τον σκηνοθέτη- Οι 8 λόγοι για τη σύλληψή του

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι αναφέρει το ένταλμα για τον σκηνοθέτη- Οι 8 λόγοι για τη σύλληψή του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων, οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή για τη σύλληψή του και όχι ο κίνδυνος διαφυγής.

Το ένταλμα κάνει λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη, ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, για άσκηση βίας αλλά και για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση. 
 

Από το ένταλμα σύλληψης, φαίνεται ότι οι εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοσή του από την αρμόδια ανακρίτρια- αλλά και η ίδια η δικαστική λειτουργός- επικαλούνται μία βαρύτατη συρροή ειδικών περιστάσεων οι οποίες- κατά την κρίση τους- καθιστούν απαραίτητη τη σύλληψη και την κράτησή του μέχρι την απολογία του.

Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, δεν επικαλείται κίνδυνο διαφυγής του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά τον κίνδυνο διάπραξης νέων αδικημάτων και περιγράφει μία μεθοδευμένη εγκληματική δράση.

Δηλαδή, ένα modus operandi στην προπαρασκευή και εκτέλεση των πράξεων, όπως και στην επιλογή των θυμάτων, που κατά τις δικαστικές αρχές αναδεικνύει τη βαρύτητα της κατηγορίας του βιασμού κατά συρροή που του αποδόθηκε.

Στο ένταλμα αναφέρονται οκτώ λόγοι που αφορούν κυρίως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στον ηθοποιό και σκηνοθέτη από πραγματικά περιστατικά, αλλά και το εξακολουθητικό της πράξης του βιασμού.

Συγκεκριμένα, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Το πρωί της Κυριακής ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα απολογηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και θα παραμείνει υπό κράτηση έως τότε.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τρεις καταθέσεις και δύο μηνύσεις. Η δεύτερη μήνυση- σε αντίθεση με την πρώτη- αφορά υπόθεση η οποία δεν έχει παραγραφεί. Πρόκειται για τη μήνυση 25χρονου ο οποίος κατήγγειλε βιασμό, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM