Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση γιατρού σε Ιορδανό συνάδελφό του στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»

Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση γιατρού σε Ιορδανό συνάδελφό του στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» Facebook Twitter
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)
3

Άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση από Έλληνα γιατρό σε Ιορδανό συνάδελφό του, στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Αττικής Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η Ένωση χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του γιατρού απαράδεκτη, προσβλητική και επικίνδυνη και καλεί «όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά». Επίσης, η ΕΙΝΑΠ καλεί το υπουργείο Υγείας, την αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και τη διοίκηση του νοσοκομείου, να λάβουν μέτρα και να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο Ελληνας γιατρός επιτέθηκε φραστικά στον Ιορδανό συνάδελφό του γαστρεντερολόγο, τον έφτυσε και τον κάλεσε να φύγει από τη χώρα. Αυτά έγιναν στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει στην καταγγελία του ο γαστρεντερολόγος, όταν είχε παρακαλέσει να κάνει τις εφημερίες που του αναλογούν τον Νοέμβριο, μέσα στις πρώτες 17 ημέρες του μήνα, για να πάει στους γονείς του στην Ιορδανία, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας» αναφέρει στην καταγγελία του, στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει όπως λέει ο ίδιος, «διότι αισθάνθηκα ότι για πρώτη φορά κινδύνευε η σωματική μου ακεραιότητα και διότι το επεισόδιο αυτό ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μου, παρά τη μεγάλη σύνεση, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συναδελφικότητας που επέδειξα κατά τα παλαιότερα επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσβλητικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ 36 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ελλάδα / Ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη: Πάνω από 350 οι μάρτυρες - Για κακούργημα οι 33 από τους 36 κατηγορούμενους

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι πρώην πρόεδροι και διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Hellenic Train, υπάλληλοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών
THE LIFO TEAM
ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM