«Κανένα πρόβλημα στη νοσηλεία non Covid περιστατικού σε ΜΕΘ»- Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας διαψεύδει τον Καπραβέλο

«Κανένα πρόβλημα στη νοσηλεία non Covid περιστατικού σε ΜΕΘ»- Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας διαψεύδει τον Καπραβέλο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, δήλωσε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σήμερα σε ασθενή για τον οποίο δεν υπήρχε κρεβάτι στην εντατική και τελικά επιστρατεύθηκαν κλίνες από άλλη μονάδα. 

«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», απάντησε ο κ. Μπογιατζίδης, τη δήλωση του οποίου κοινοποίησε στα social media ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περιστατικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. 

Τι δήλωσε ο Καπραβέλος 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Καπραβέλος δήλωσε ότι τα κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του είναι πλέον γεμάτα. 

«Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, έναν 22χρονο με λευχαιμία που ήθελε εντατική- δεν είχαμε κρεβάτι- και έναν 62χρονο με κορωνοϊό, ανεμβολίαστο, που ήθελε κρεβάτι εντατικής. Έγινε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται αναπροσαρμογή όλου του σχεδίου, να δώσουμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ», περιέγραψε ο κ. Καπραβέλος. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι τελικά «πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. «Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, σε μια εποχή που από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αναπροσαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα- μεταξύ άλλων με επαναφορά της μάσκας παντού, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

«Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα πρωτόκολλα, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα ζήσουμε άλλη μια υγειονομική τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σε λίγο φοβάμαι αυτό που έζησα το δεύτερο και το τρίτο κύμα. Μην απορήσετε αν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε τους 500, τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα», δήλωσε ακόμη. 


 
Επίσης, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», αλλά ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση γιατρού ή νοσηλευτή για τη στελέχωση αυτής της μονάδας. 
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ