ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Καλάβρυτα: Έμπειροι οι τρεις αναρριχητές- Το σημείο όπου σκοτώθηκαν

Καλάβρυτα: Έμπειροι οι τρεις αναρριχητές- Το σημείο όπου σκοτώθηκαν- Τι έφταιξε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
0

Τραγική κατάληξη είχε η χθεσινή επιχείρηση εντοπισμού τριών αναρριχητών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Περίπου στις 4 μ.μ. και μετά από πολύωρες έρευνες, οι τρεις ορειβάτες εντοπίστηκαν τελικά νεκροί στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. 

Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές

Ειδικότερα, νεκροί βρέθηκαν ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Ιωάννης Τορέλλι, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Πέκος προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Κορινθίας.


Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας 56, 49 και 40 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το pelop.gr, ήταν μέλη Ορειβατικών Συλλόγων και είχαν κατακτήσει διακρίσεις.

Τι έφταιξε και σκοτώθηκαν

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής η επιχείρηση μεταφοράς των σορών τους, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Στις αναζητήσεις συνέδραμε, μεταξύ άλλων, το drone που διαθέτει η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Από γη και αέρος διαπιστώθηκαν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός, 2χλμ. του Χιονοδρομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών ορειβατών. 

Πρόκειται για δύσβατη και χιονισμένη πλαγιά, ενώ οι διασώστες κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ανέφερε ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος.

Καλάβρυτα: Έμπειροι οι τρεις αναρριχητές- Το σημείο όπου σκοτώθηκαν- Τι έφταιξε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Καλάβρυτα: Έμπειροι οι τρεις αναρριχητές- Το σημείο όπου σκοτώθηκαν- Τι έφταιξε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Καλάβρυτα: Έμπειροι οι τρεις αναρριχητές- Το σημείο όπου σκοτώθηκαν- Τι έφταιξε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM