Καταθέτει σήμερα στις αρχές «πρόσωπο- κλειδί» για την υπόθεση της φερόμενης κακοποίηση της 8χρονης στη Ρόδο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για πρόσωπο από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, το οποίο σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

 

Ήδη το 8χρονο κοριτσάκι εξετάστηκε εκ νέου από τον ιατροδικαστή και γυναικολόγο του νοσοκομείου ενώ για όλα τα ευρήματα έχει ενημερωθεί η εισαγγελία.

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έδωσε ο παππούς της 8χρονης έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για κατηγορούμενος μετά από εισαγγελική παραγγελία, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

 

Ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε παραγγελία για την λήψη καταθέσεως από εκείνον, όπως μετέδωσε η Δημοκρατική της Ρόδου. Ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού.

 

Ο παππούς αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση με την κακοποίηση ενώ επιισήμανε ότι ούτε ήταν αυστηρός απέναντι στην 8χρονη ούτε είχε αναλάβει αυτός και η σύζυγός την ανατροφή των τριών συνολικά εγγονιών του. 

 

Πιθανολόγησε ωστόσο ότι δράστης της κακοποίησης είναι ο σύντροφος τη κόρης του, αφήνοντας αιχμές και για την ίδια του την κόρη.

 

Ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατεθεί στον ναυτικό πατέρα τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ιατροδικαστή θα διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. 

 

Από την ιατροδικαστική εξέταση των υπολοίπων παιδιών δεν βρέθηκαν στοιχεία που να υποδηλώνουν κακοποίηση.

 

Ο ιατροδικαστής παρέδωσε αναλυτική περιγραφή των ευρημάτων του από την εξέταση της 8χρονης στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεώς των τραυμάτων χωρίς να προκύπτει με βεβαιότητα σεξουαλική κακοποίηση. 

 

Όπως έχει προκύψει από τις καταθέσεις, η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο, που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου.

 

Η 8χρονη παραμένει σε δομή της Ρόδου και υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνική λειτουργό. Με την ολοκλήρωση της έρευνας της Εισαγγελίας, θα αποφασιστεί και η επιστροφή ή μη στο οικογενειακό περιβάλλον.

 

Μέχρι τότε, έχει απαγορευτεί η επαφή του ανήλικου κοριτσιού με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος.

 

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης έφτασε στην εισαγγελία έπειτα από γραπτή καταγγελία ατόμου, που περιέγραφε ότι η 8χρονη κακοποιείται σεξουαλικά.

 

Στην καταγγελία δεν αναφερόταν κανένα όνομα και για αυτόν τον λόγο οι αρχές ξεκίνησαν σχετική έρευνα.