Κακοποίηση 10χρονων αθλητριών: Πώς προσέγγιζε τις ανήλικες ο παράγοντας κολύμβησης - Νέα στοιχεία

Κακοποίηση 10χρονων αθλητριών: Πώς προσέγγιζε τις ανήλικες ο παράγοντας κολύμβησης - Νέα στοιχεία Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της κολύμβησης, με πρωταγωνιστή ιδρυτικό μέλος Κολυμβητικού Ομίλου της Αττικής, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πρόκειται για έναν 74χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες δυο ανήλικων αθλητριών ότι πριν από επτά χρόνια και ενώ ήταν στην ηλικία των 10 ετών, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον συγκεκριμένο παράγοντα για δύο ολόκληρα χρόνια από το 2013-2015.

Τους έδειχνε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, προ ημερών, εμφανίστηκαν οι δύο ανήλικες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλαν τα όσα υπέστησαν από τον κατηγορούμενο, από το 2013 έως και το 2015. Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο κοριτσιών, ο παράγοντας τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ παρενοχλούσε παράλληλα και άλλες αθλήτριες.

Ο παράγοντας είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων τους και πολλές φορές έπαιρνε ο ίδιος τις δύο ανήλικες από το σπίτι τους για να τις πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση. Προηγουμένως, όμως, φέρεται να τις οδηγούσε στο σπίτι του, όπου τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τους έδειχνε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Ο άνδρας ζητούσε από τις ανήλικες να μην μιλήσουν σε κανέναν με αποτέλεσμα τα παιδιά να φοβούνται και να μην αποκαλύπτουν τίποτα για ολόκληρα χρόνια. 

Όπως τόνισαν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο αθλήτριες ανέφεραν ότι βρήκαν το θάρρος για να προχωρήσουν στην καταγγελία, μετά από αυτήν της Σοφίας Μπεκατώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ