Κακοκαιρία: Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Αιγιάλεια

Κακοκαιρία: Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Αιγιάλεια Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΡΤ
0

Έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα στην Αιγιάλεια.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά την χθεσινή σύσκεψη για την κακοκαιρία, καθώς ο οικισμός εξαιτίας της τοποθεσίας του, βρίσκεται πάνω από το Εθνικό οδικό δίκτυο, και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, λόγω του ότι η περιοχή έχει καεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει αρκετή χλωρίδα για να συγκρατήσει τα νερά της βροχής.

Στον οικισμό, διαμένουν κυρίως 17 ηλικιωμένα άτομα, τα οποία έχουν ειδοποιηθεί και από χθες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το χωριό.

Παράλληλα, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, εν μέσω της κακοκαιρίας. 

Λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική Πατρών - Αθηνών, εξακολουθεί να διεξάγεται  μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα. Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Αθηνών, στην στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, και σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου - Δερβενίου - Μαμουσιάς.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΗΓΑΔΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΔΥΤΗ

Ελλάδα / Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Τι είναι το «το φαινόμενο της ρουφήχτρας» που συνάντησαν οι δύτες στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Φορώντας ειδικό εξοπλισμό, επτά εκπαιδευμένοι σπηλαιοδύτες βούτηξαν πάνω στο «Πηγάδι του Διαβόλου, για να ανασύρουν τη σορό του 34χρονου δύτη
THE LIFO TEAM