Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Ποια οχήματα εξαιρούνται

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ανακοίνωση της αστυνομίας για τα έκτακτα μέτρα στην Αττική Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Διακοπή κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή από τη 1 το βράδυ ως τις 8 το πρωί ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία διευκρινίζει ότι θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00 έως 08.00 ώρα της 15-10-2021 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Από τον περιορισμό αυτό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αποφασίστηκε:

- Η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή από τη 1 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

- Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και τους ΟΤΑ

- Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλον τον ιδιωτικό τομέα

-Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια

- Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί, ΚΔΑΠ, και δομές ΑμεΑ στις ίδιες περιοχές.

- Αξιοποιούνται τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ