Κακοκαιρία Φίλιππος: Ραγδαία επιδείνωση, χιόνια και στην Αττική- «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ραγδαία επιδείνωση, χιόνια και στην Αττική- «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις» Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα σε Αττική, ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια αναμένεται σήμερα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να ξεκινούν από την Μακεδονία και να κατεβαίνουν σιγά - σιγά με μεγάλη ένταση μέχρι και την Πελοπόννησο. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης συνέστησε να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις ειδικά στις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα- «Αποφύγετε περιττές μετακινήσεις»

Στη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα στην Αττική, με ενδεχόμενο χιονόστρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων ειδικά στην Αττική, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο ενώ σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική λόγω του πολυάριθμου του πληθυσμού της και τις ανάγκες λήψης συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν σε θέματα κυκλοφορίας οχημάτων για την αποφυγή εγκλωβισμού οδηγών σε περιοχές όπου η χιονόπτωση και η χιονόστρωση θα είναι σημαντική κι ενδεχομένως να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες

Ακόμη, τόνισε ότι όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές κι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν και να κυκλοφορήσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν στο όχημά τους, ενώ προσέθεσε ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στην βόρεια κι ανατολική Αττική.

«Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία κι ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, ειδικά αν δεν έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες ή αν δεν ξέρουμε να τις τοποθετούμε, στις περιοχές που θα δεχτούν έντονα το φαινόμενο. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση και σε διαρκή συντονισμό για να αποφύγουμε προβλήματα τα οποία δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε την κρίσιμη στιγμή», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Νέες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία φορτηγών- Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Επιπλέον, έπειτα κι από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου απαγορεύεται εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική και στην Νέα Οδό. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα ανακοινώνονται συνεχώς από την Τροχαία και από τις εταιρείες διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ