Φωτιά στη Σύρο

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά σχολεία στην Αττική αύριο- Σε ποιες περιοχές

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά σχολεία στην Αττική αύριο- Σε ποιες περιοχές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», που έχει φέρει χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. 

Έπειτα από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες, ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να μη λειτουργήσουν διά ζώσης αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον βόρειο τομέα Αττικής, όπως και σε περιοχές της ανατολικής και δυτικής Αττικής. 

Ειδικότερα, αύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία: 

  • Στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την περιφερειακή ενότητα ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
  • Στην περιφερειακή ενότητα δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Φυλής, ενώ στον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εξής περιφερειακές ενότητες:

  • Κεντρικού Τομέα
  • Πειραιώς
  • Νήσων
  • Νότιου Τομέα
  • Δυτικό τομέα Αθηνών

Η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη με βάση τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα, σημειώνει ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων.

«Λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και των υγειονομικών περιορισμών και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα συνεχίζουμε τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού», δήλωσε ο κ. Πατούλης. 

«Είναι αναγκαίο όλοι να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Συνίσταται αυστηρά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικούς άξονες με μεγάλη χιονόπτωση», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Αττικής. 

Ελλάδα
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

Ελλάδα / Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια» καταγγέλλει η μητέρα του ανήλικου
LIFO NEWSROOM
Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Ελλάδα / Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Πέρασε ένας μήνας από την εξαφάνιση της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ και της 73χρονης Φρανσουάζ Μπουτό στη Σίκινο - «Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης στην Le Figaro
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ