Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές βροχές τη νύχτα στην Αττική- Περαιτέρω επιδείνωση την Τρίτη

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές βροχές στο βραδύ στην Αττική- Περαιτέρω επιδείνωση την Τρίτη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Βροχές εκδηλώνονται ήδη σε ολόκληρη τη χώρα με την κακοκαιρία «Διομήδης» να επιδεινώνεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχουν σημειωθεί ήδη αξιόλογες βροχές, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης να εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Μακεδονία.  

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης (έως τις 19:30 σήμερα) όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr εντοπίζονται στις περιοχές: Βατοπέδι, Σιμωνόπετρα, Νάουσα, Μεγίστη Λαύρας, Κως, Δίον Πιερίας, Χίος- Βέσσα και μέσα στην πόλη της Βέροιας.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές βροχές στο βραδύ στην Αττική- Περαιτέρω επιδείνωση την Τρίτη Facebook Twitter
meteo

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, επηρεάζοντας τον νομό Αττικής αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ισχυρές βροχές στο βραδύ στην Αττική- Περαιτέρω επιδείνωση την Τρίτη Facebook Twitter
meteo

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τονίζεται δε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα ενώ σε τμήματα του Αιγαίου εντοπίζονται πιθανότητες εκδήλωσης υδροσιφώνων.

Την Τρίτη 11/01 ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

Νωρίτερα το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για την για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Διομήδης» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων καθώς επίσης και να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ