Καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού - Εκτιμήσεις για εκατοντάδες τόνους ανά στρέμμα

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΡΟΧΗ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Σε κλοιό διαδοχικών κακοκαιριών θα συνεχίσει η ερχόμενη εβδομάδα, όπως παρουσίασε στην τελευταία του πρόγνωση για τον καιρό ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως έρχονται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της Ιταλίας, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το δυτικό, βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας. Μάλιστα, σε μία πρώτη εκτίμηση ως προς το ύψος της βροχής, ανέφερε πως «σε ορισμένα ορεινά τμήματα, θα ξεπεράσουν τους 350 με 400 τόνους ανά στρέμμα».

Τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον μετεωρολόγο να τονίζει επίσης: «η πολική αέρια μάζα κατέβηκε πολύ νωρίς στα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι θερμές θάλασσες της Μεσογείου, οι οποίες έρχονται σε επαφή μαζί τους, να δημιουργούν τα βαρομετρικά χαμηλά».

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός της Δευτέρας έρχεται με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη Φλώρινα να αναμένεται να καταγράψει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, φτάνοντας τους 0°C το πρωί. Ακολουθούν η Τρίπολη με 2°C, η Λάρισα με 3°C και η Θεσσαλονίκη με 6°C, ενώ στην Αθήνα η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα κυμανθεί στους 10°C.

Για τη Δευτέρα δεν προβλέπονται έντονα φαινόμενα, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει εκ νέου από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και εκτιμάται πως θα φτάσει νέο κύμα αστάθειας.

Από την Τρίτη οι βροχές επιστρέφουν στα δυτικά, χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών. Τετάρτη και Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές, ενώ οι προγνώσεις δείχνουν μια αρκετά αυξημένη πιθανότητα για κακοκαιρία πανελλαδικής εμβέλειας από την Παρασκευή, με μπόρες, δυνατές καταιγίδες και επιδείνωση σε πολλές περιοχές.

Έντονες βροχοπτώσεις δεν αποκλείεται να κάνουν το πέρασμά τους και από την Αθήνα, από την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM