Ζεστός αναμένεται να είναι ο φετινός Αύγουστος, σύμφωνα με την νεότερη ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.
Σε ανάρτησή του στα social media νωρίτερα σήμερα, ο γνωστός μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που προβλέπει πως θα επικρατήσουν τον επόμενο μήνα στη χώρα.
Συγκεκριμένα, εξήγησε μεταξύ άλλων πως προβλέπεται να είναι θερμότερος από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σημείωσε δε, πως φαίνεται να ακολουθεί τη γενικότερη τάση του φετινού καλοκαιριού, που χαρακτηρίστηκε ήδη από μέτριο επεισόδιο ζέστης.
«Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου καθώς και την σημερινή ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας του ΕΑΑ, ο φετινός Αύγουστος προβλέπεται θερμότερος από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση του καλοκαιριού που χαρακτηρίστηκε ήδη από μέτριο επεισόδιo ζέστης», ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.
«Οι μηνιαίες και 42ήμερες προγνώσεις του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού μοντέλου ECMWF εμφανίζουν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, ιδίως στην ανατολική και ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα όμως προβλέπουν και ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο», συνέχισε.
«Μέσα σε αυτό το προγνωστικό σκηνικό, εγείρεται ένα κρίσιμο ερώτημα: μπορούν τα μελτέμια – και ιδιαίτερα τα "πολωμένα" μελτέμια – να αντισταθμίσουν την ένταση του καλοκαιρινού καύσωνα και να προσφέρουν θερμική ανακούφιση;», κατέληξε.
🎯 ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΤΕΜΙΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 11, 2025
✅Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα του Ευρωπαικού Κέντρου καθώς και την σημερινή ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας του ΕΑΑ, ο φετινός Αύγουστος προβλέπεται θερμότερος από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα,… pic.twitter.com/rGNDMjNOYm