Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Αναλυτικά

 

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός:
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

Μακεδονία, Θράκη

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με  πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

 

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.