Και αστυνομικοί σε σπείρα αρχαιοκαπήλων

Και αστυνομικοί σε σπείρα αρχαιοκαπήλων Facebook Twitter
2

Στην ασφάλεια του Δημάρχου Αθηναίων ήταν αποσπασμένος, ένας από τους τρεις εν ενεργεία αστυνομικούς οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας. Στο σπίτι του 44χρονου αρχιφύλακα που υπηρετούσε στο Α.Τ. Νέας Μάρκης και αποσπάστηκε στη φρουρά του δημάρχου βρέθηκε μεταξύ άλλων, ένα υποπολυβόλο MP-5.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους  συλληφθέντες, ο ένας, απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, περιγράφεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί είναι ηλικίας 24 και 46 ετών και υπηρετούσαν στα τμήματα Ν. Μάκρης και Νέου Ψυχικού αντίστοιχα.

Κατηγορούνται ότι από τον Φλεβάρη του 2012 πραγματοποιούσαν λαθρανασκαφές σε Αγρίνιο και Μαραθώνα προκειμένου να εντοπίσουν χρυσές λίρες και αρχαία κειμήλια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία σε βάρος του 50χρονου απόστρατου, σήμερα, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης ένας κρεοπώλης, ένας γεωργός και ένας δόκιμος αξιωματικός της Σχολής Ικάρων.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM