Ηράκλειο: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, ενδεχομένως από αναθυμιάσεις

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον δρόμο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/αρχείου
0

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο ηλικιωμένοι στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι πρώτα πέθανε ο 95χρονος από αναθυμιάσεις από κάρβουνα και αργότερα «έσβησε» η κατάκοιτη σύζυγός του πιθανόν από το κρύο.

Οι δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν στο πάτωμα σε διαφορετικά δωμάτια και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μια γειτόνισσα που τους επισκέφθηκε για να τους πάει φαγητό ανησύχησε όταν δεν της απαντούσαν και ειδοποίησε τα εγγόνια τους. Εκείνα έσπευσαν στο σπίτι και αφού έσπασαν την πόρτα, εντόπισαν το ζευγάρι νεκρό.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστής μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού. Δίπλα στον ηλικιωμένο βρέθηκε λιωμένος ένας πλαστικός κουβάς με στάχτη και κάρβουνα. Από τους αστυνομικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο υπερήλικος άνδρας να καθάρισε την ξυλόσομπα, να έβγαλε τα κάρβουνα στον κουβά, και αυτός να λειτούργησε σαν μαγκάλι, εκλύοντας μονοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριάζοντας τον 95χρονο. 

Βάσει αυτού του σεναρίου, εξετάζεται από την αστυνομία, φαίνεται να ακολούθησε πιθανόν από το κρύο ο θάνατος της γυναίκας, η οποία εικάζεται ότι επιχείρησε να κατέβει από το κρεβάτι και έπεσε.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστώσει η νεκροψία - νεκροτομή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM
«Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Ελλάδα / «Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Πρώτη φορά στην πατρίδα μας υλοποιείται το πρόγραμμα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω», που αφορά έναν στους δύο Έλληνες και μία στις δύο Ελληνίδες, αφού ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 5,5 εκατ. ανθρώπους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει 15 κατηγορούμενους ενώ είχε κηρύξει ενόχους τους τότε επικεφαλής και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιόνη
LIFO NEWSROOM