Ίλιον- Ομόνοια σε 15 λεπτά: Οι νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 του μετρό- Πότε θα είναι έτοιμοι

Ίλιον- Ομόνοια σε 15 λεπτά: Οι νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 του μετρό- Πότε θα είναι έτοιμοι Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη), που θα φέρει πιο κοντά το Ίλιον με το Σύνταγμα, με την εκτιμώμενη απόσταση να περιορίζεται σε 20 λεπτά, ενώ η διαδρομή προς Ομόνοια θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, η επιβατική κίνηση εκτιμάται πως θα ανέρχεται συνολικά σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίες. 

Πού θα βρίσκονται οι νέοι σταθμοί

Η επέκταση σε πρώτη φάση θα αφορά τρεις σταθμούς: Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1.000 μ βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Προς το παρόν η Γραμμή 2 απαρτίζεται από 20 σταθμούς και με την επέκτασή της θα φτάσουν τους 23, οι οποίοι θα είναι οι εξής: Ανθούπολη, Περιστέρι, Άγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Αττική, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άγιος Νικόλας, Παλατιανή, Ίλιον.

Σημειώνεται ότι μελλοντικά σχεδιάζεται η περαιτέρω επέκταση της γραμμής προς Μενίδι. 

Το χρονοδιάγραμμα

Οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες και η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2022, για να πάρει σειρά η δημοπράτηση.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 350 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωσή του να υπολογίζεται σε περίπου 4 χρόνια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ