Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου για αντιεμβολιαστές μοναχούς: «Δεν γνωρίζει, δεν είναι γιατρός ο πνευματικός»

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου για αντιεμβολιαστές μοναχούς: «Δεν γνωρίζει, δεν είναι γιατρός ο πνευματικός» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Για την περίπτωση του νεαρού μοναχού που ήθελε να εμβολιαστεί, αλλά δεν το επέτρεπε ο πνευματικός του και έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

«Είναι λυπηρό να ακούγονται αυτά τα πράγματα ότι απαγορεύει ο γέροντας στο πνευματικό του παιδί τον εμβολιασμό. Εγώ από την πρώτη στιγμή, συμβουλεύω τους ανθρώπους και τους μοναχούς που έρχονται κοντά μου και με έχουν σαν πνευματικό πατέρα, να ακούν τις συμβουλές της ιατρικής κοινότητας», τόνισε.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κώλυμα πνευματικό όσον αφορά στο εμβόλιο. Δεν έχει σχέση. Είναι λυπηρό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σήμερα. Δυστυχώς, είναι άνθρωποι που το μυαλό τους ζει σε μια άλλη εποχή, με μια φανατική κατάσταση, με μισαλλοδοξία, μίσος και έχθρα κατά των ανθρώπων- ό,τι ορίζει η έννοια του "φανατικός"».

Σε ερώτηση για το πόσα είναι αυτά τα άτομα, απάντησε ότι είναι αρκετοί μεν αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. «Κάνουν όμως ζημιά, εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του μοναχού και πνευματικού και παρασύρουν κόσμο. Δεν είναι η δουλειά του πνευματικού να επιβάλλει αυτά τα πράγματα. Δεν γνωρίζει, δεν είναι γιατρός ο πνευματικός», σημείωσε.

Επιπλέον πρόσθεσε πως όσοι τάσσονται κατά του εμβολιασμού «απέχουν μακράν από την Ορθοδοξία και το χριστιανικό πνεύμα», εξηγώντας πως ο λόγος που μιλάει δημοσίως και καταγγέλλει κάποια πράγματα, δεν είναι «τόσο να αλλάξω το μυαλό των φανατικών, όσο να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους για το αυτονόητο».

Έκανε παράλληλα γνωστό ότι είχε κάνει καταγγελία στην εισαγγελία εδώ και δύο μήνες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη χρήση του ονόματος της μονής.

«Είναι άνθρωποι που ζουν παράνομα στο συγκρότημα της Μονής Εσφιγμένου και χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα και βγαίνουν στον κόσμο, παρασύρουν, κάνουν τα κηρύγματά τους, προπορεύονται στα αντιεμβολιαστικά κινήματα και βγάζουν πύρινους λόγους και όλα αυτά τα μυθεύματα για νέα τάξη πραγμάτων, τα τσιπ, τον Αντίχριστο- πράγματα που δεν ταιριάζουν στον λόγο ενός Αγιορείτη κι ενός χριστιανού», τόνισε στην ΕΡΤ.

Κληθείς να σχολιάσει μια μητέρα-αντιεμβολιάστρια στις Σέρρες που είπε ότι «αν είναι θέλημα Θεού να αρρωστήσουμε, ας αρρωστήσουμε», ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος απάντησε: «Παναγία μου, ανατριχιάζω μόνο που το ακούω. Είναι ντροπή για έναν χριστιανό να μιλάω κατ' αυτόν τον τρόπο. Καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, είναι δικαίωμά του αλλά όταν αφορά τη δημόσια υγεία, κράτα την προσωπική άποψη για τον εαυτό σου. Όταν κάτι αφορά το γενικό σύνολο, παύουν τα δικαιώματα και έχουμε όλοι υποχρεώσεις».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μένουμε Ευρώπη; Ο Ν. Αλιβιζάτος λέει «ναι», ο Β. Βενιζέλος «θεωρεί το ερώτημα λάθος»

Βασιλική Σιούτη / Μένουμε Ευρώπη; Ο Ν. Αλιβιζάτος λέει «ναι», ο Β. Βενιζέλος «θεωρεί το ερώτημα λάθος»

Στην εκδήλωση που τράβηξε την προσοχή πριν από την πραγματοποίηση της, η έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Νίκος Αλιβιζάτος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ