ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Να επιληφθεί η δικαιοσύνη και για μοναχούς- Τους έχουμε δει σε αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Να επιληφθεί η δικαιοσύνη και για μοναχούς- Τους έχουμε δει σε αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Να επιληφθεί η δικαιοσύνη για τους «φανατικούς» μοναχούς στο Άγιο Όρος, αναφορικά με τη στάση τους για την πανδημία, ζήτησε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. 

Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο ηγούμενος επεσήμανε- μιλώντας για την πανδημία- ότι ένα ιατρικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε πνευματικό. «Δεν είναι πνευματικό, δεν μπορεί να είναι αυτό το ζήτημα», συμπλήρωσε. 

Φανατικός είναι ο άνθρωπος που κλείνει αυτιά και μάτια, για να μην βλέπει και να μην ακούει πέρα από τη δική του άποψη, που θέλει να την επιβάλει με τη βία, σημείωσε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι» στο Άγιο Όρος. 

«Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τη δύναμη του ράσου και την εκμεταλλεύονται. Έχουν μεγάλη ευθύνη και πνευματική και ποινική, την οποία δεν γνωρίζω γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. 

Όταν ρωτήθηκε αν ζητά να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να ερευνήσει εισαγγελέας και για μοναχούς στο Άγιο Όρος, απάντησε: «Γιατί, εμείς οι μοναχοί είμαστε υπεράνω των νόμων; Μπορούμε ανεξέλεγκτοι να κινούμαστε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε;».  

Ερωτηθείς αν οι μοναχοί λένε συνειδητά ψέματα, ο ηγούμενος απάντησε: «Βέβαια, χρησιμοποιώντας το όνομα Αγιορείτου, ή του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι που είναι εκτός εκκλησίας, σχισματικοί. Το μοναστήρι μας τελεί υπό κατάληψη. Οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι, που ζουν στον χώρο της μονής μας ενώ έχουν καταδικαστεί, δρουν ανεξέλεγκτοι. Τους έχουμε δει στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια να πρωτοστατούν, να χρησιμοποιούν το όνομα της Μονής Εσφιγμένου». 

Ο ηγούμενος σημείωσε ότι «εδώ και χρόνια» ζητούν να επιληφθεί η δικαιοσύνη. «Τώρα βρήκαν ως αντικείμενο την πανδημία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι φανατικοί και οι ομοϊδεάτες τους, σε κάθε φάση της ιστορίας βρίσκουν κάποιο αντικείμενο. Για παράδειγμα, στο παρελθόν έκαναν ολόκληρα συλλαλητήρια για τον ΑΜΚΑ». 

Ο ηγούμενος αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι στο Άγιο Όρος, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους πιστούς, εν μέσω πληροφοριών για δύο νεκρούς μοναχούς λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.  

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ