Ίδρυμα Ευγενίδου: Παρουσιάστηκε το νέο «MBA in Shipping» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ίδρυμα Ευγενίδου: Παρουσιάστηκε το νέο «MBA in Shipping» του Πανεπιστημίου Αιγαίου Facebook Twitter
Ίδρυμα Ευγενίδου: Παρουσιάστηκε το νέο «MBA in Shipping» του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
0

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου, αγγλόφωνου, μεταπτυχιακού distance learning προγράμματος «MBA in Shipping» του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το νέο «MBA in Shipping» παρουσίασε, χθες 21 Ιουλίου, ο Καθηγητής Σ. Κάπρος, πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του«MBA in Shipping» είναι η παροχή επιστημονικής εξειδίκευσης και υψηλής τεχνογνωσίας στον σύνθετο χώρο της Ναυτιλίας.

Η διαμόρφωση του νέου «MBA in Shipping», προέκυψε από τη συστηματική συνεργασία της Συμβουλευτικής Επιτροπής εκπροσώπων φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, προσδιορίστηκαν οι ανάγκες τεχνογνωσίας στη Ναυτιλία του μέλλοντος και τα συμπεράσματα τροφοδότησαν το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Παρουσιάστηκε το νέο «MBA in Shipping» του Πανεπιστημίου Αιγαίου Facebook Twitter
O πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός πρεσβευτής του ΙΜΟ Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

O πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός πρεσβευτής του ΙΜΟ Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της εξειδίκευσης και ανάδειξης των στελεχών των ναυτιλιακών εταιρειών μέσα από το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να είναι μία διαρκής επένδυση στα νέα στελέχη των ναυτιλιακών κατευθύνσεων.

Για τις ανάγκες υψηλής τεχνογνωσίας στη ναυτιλία, καθώς και για το «MBA in Shipping» τοποθετήθηκαν τα μέλη του Advisory Committee του «MBA in Shipping»: Δρ Γεώργιος Πατέρας (Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), κ. Δημήτρης Φαφαλιός-MSc (Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού Φορτίου και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών), κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης-MSc (Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ) και ο κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος (Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής Σχολής Εθνικής Άμυνας και πρώην διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων).

Για τις προοπτικές επιτυχημένης σταδιοδρομίας στα ναυτιλιακά επαγγέλματα στην παρούσα συγκυρία μίλησαν οι κ.κ.: Γιάννης Πλατσιδάκης (Επίτιμος Πρόεδρος Intercargo), Γιώργος Αλεξανδράτος (Αντιπρόεδρος ΝΕΕ), Κωστής Αχλαδίτης (Διευθύνων Σύμβουλος Golden Cargo, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ), Έλπη Πετράκη (Πρόεδρος WISTA Hellas) και Δανάη Μπεζαντάκου (CEO Navigator Shipping Consultants).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ