ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ιατροδικαστής: Οι 26 στο οικόπεδο στο Μάτι εξαϋλώθηκαν -Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 200 βαθμούς

Ιατροδικαστής: Οι 26 στο οικόπεδο στο Μάτι εξαϋλώθηκαν -Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 200 βαθμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Τα συγκλονιστικά περιστατικά από τη φωτιά στο Μάτι που κλήθηκε να διαχειριστεί o ίδιος και οι συνάδελφοί του περιέγραψε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας.

Όπως είπε «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι».

Με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 o κ. Μπογιόκας έκανε ειδική αναφορά στο οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι: «Εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς.

Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπογιόκας.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών».

Ελλάδα
1

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - «Δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο - Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θεωρώ πως ως ιατροδικαστής θα έπρεπε να είναι λιγότερο γλαφυρός και διακριτικός στις περιγραφές του και στις δηλώσεις του σε έναν δημόσιο ΜΜΜ. Οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων πιθανών να ακουν τον σταθμό και να διαβάζουν αυτό το άρθρο. Χρειάζεται προσοχή στην αναπαραγωγή περιγραφών για την κατάσταση των πτωμάτων. Αν είναι έτσι, δείχτε μας και φωτογραφίες.