Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 Facebook Twitter
7

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. 

Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους.

Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης.  "Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ