Η Ώρα της Γης: Σήμερα στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα μαζί με την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο

Η Ώρα της Γης: Σήμερα στις 20:30 σβήνουμε τα φώτα μαζί με την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο Facebook Twitter
Pixabay
0

Απόψε στις 20:30, όλες οι φωνές του κόσμου ενώνονται για την Ώρα της Γης.

Οι πολίτες σε όλη την υφήλιο αλλά και φορείς σβήνουν τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης, ενώ δε θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις.

Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει η WWF, θα συμμετάσχουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30

«Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές», υπογραμμίζει το WWF, το οποίο καλεί όλους να συμμετέχουν και φέτος, καθώς το 2021 αποτελεί έτος σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και αποφάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Οργάνωση, «το Σάββατο, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει στον ιστότοπο».

«Οι ONIRAMA, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους».

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από τη WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου.

Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 20:30 μμ έως τις 21:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM