Η ΚΕΔΕ εκταμιεύει 600.000 ευρώ για τους τρεις πυρόπληκτους δήμους της Αττικής

Η ΚΕΔΕ εκταμιεύει 600.000 ευρώ για τους τρεις πυρόπληκτους δήμους της Αττικής Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το ποσό των 600.000 εκταμιεύεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και θα δοθεί στους πυρόπληκτους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων.

Η κατανομή του ποσού θα γίνει ισομερώς στους τρεις δήμους που επλήγησαν, οι οποίοι θα αποδώσουν τα χρήματα στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ ολοκλήρωσε σήμερα τις σχετικές διαδικασίες εκταμίευσης του ποσού των 600.000 ευρώ. 

«Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, ενωμένη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από αυτή την τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ που κινήθηκαν αστραπιαία και καταφέραμε μέσα σε λίγα 24ωρα να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλούμε  την κυβέρνηση να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τους δήμους που επλήγησαν, κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της ΚΕΔΕ», αναφέρει ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης.


Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές σε ό,τι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM