Η ΙΟΝ διαψεύδει τις φήμες για πώληση

Η ΙΟΝ διαψεύδει τις φήμες για πώληση Facebook Twitter
0

Μετά από έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, η ΙΟΝ διέψευσε σήμερα τα δημοσιεύματα για συζητήσεις με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο για εξαγορά της βιομηχανίας σοκολάτας. 

Με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook, η ΙΟΝ ενημέρωσε πως «σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ Α.Ε, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού.»

Πληροφορίες, ήθελαν την κα Κωτσιοπούλου μαζί με ακόμη ένα μέλος της οικογένειας να βρισκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση έως και του 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και ομάδα επιχειρηματιών. Όμως η ΙΟΝ διέψευσε τελικώς τα σενάρια. 

Η ιστορία της ΙΟΝ

Η ΙΟΝ ξεκίνησε από το Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς. Εκεί, οι μέτοχοι αποφάσισαν να γίνουν σοκολατοποιοί. Με σήμα το ευωδιαστό «ίον» (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – γεννήθηκε η ΙΟΝ.

Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930. Η έδρα της βρίσκεται ακόμα εκεί που ιδρύθηκε. 

17 χρόνια αργότερα, δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου. Το 1975, εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις της ΙΟΝ στην Άρτα. Εκεί, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γκοφρέτας, ενώ ένα χρόνο λανσάρεται και η πράσινη Noisetta. 

Τα χρόνια πέρασαν και ΙΟΝ άνοιξε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό. Έναν χρόνο μετά, η Mabel μπήκε στην οικογένεια της ΙΟΝ με τις χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές γεύσεις.

Σήμερα, η ΙΟΝ διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως. Κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM