ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

«Η χωματερή δείχνει τα όρια της» τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δ. Αθηναίων

«Η χωματερή δείχνει τα όρια της» τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δ. Αθηναίων Facebook Twitter
EUROKINISSΙ
0

Για το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, εξαιτίας ρωγμής στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, και τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους, μίλησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας.

Σημειώνεται πως χθες ήταν η 9η μέρα που ο ΧΥΤΑ δεν μπόρεσε λειτουργήσει πλήρως. 

«Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά κλείνει για τόσες μέρες για τεχνικό θέμα η χωματερή, τις προηγούμενες φορές ήταν από απεργίες. Νομίζω ότι η χωματερή έπειτα από πολλά χρόνια λειτουργίας δείχνει τα όρια της και στέλνει μηνύματα», δήλωσε στον Realfm 97,8.

«Όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν γρήγορα, να πάμε σε νέες χωροθετήσεις. Οι δήμοι να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν χρόνια, όπως ανακύκλωση στην πηγή, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση. Αλλά δεν θα φτάνουν αυτά εάν δεν προχωρήσουμε γρήγορα σε νέες χωροθετήσεις για νέες χωματερές», πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε πως «η χωματερή έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά και δουλεύει από χθες. Είναι ένα πρόβλημα που ουσιαστικά είναι σε όλη την Περιφέρεια από την προηγούμενη Δευτέρα. Εμείς έχουμε κατορθώσει με υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουμε κρατήσει το κέντρο σε καλή κατάσταση, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα».

«Προσπαθούμε να μην υπάρχει πουθενά σκουπίδι εννέα και δέκα ημερών. Προσπαθούμε να περνάμε περιμετρικά από όλες τις περιοχές, ανά δύο - τρεις μέρες, ώστε να το κρατάμε σε μία κατάσταση ανεκτή», σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμπερι: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος που προσπάθησε να σώσει ηλικιωμένο

Ελλάδα / «Ακούμε ξαφνικά βοήθεια, βοήθεια»: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος στο Ζούμπερι προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

«Παλεύαμε μια ώρα μέσα στο νερό. Ο αέρας λυσσομανούσε. Τα κύματα πρέπει να ήταν περίπου δυο μέτρα εκείνη την ώρα. Είχαμε κουραστεί πολύ» η μαρτυρία γυναίκας που βοήθησε τον ηλικιωμένο που πνιγόταν
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
LIFO NEWSROOM