Η Google γιορτάζει την 25η Μαρτίου με ένα Doodle

Η Google γιορτάζει την 25η Μαρτίου με ένα Doodle Facebook Twitter
0

Με ένα Doodle η Google «γιορτάζει» την 25η Μαρτίου σήμερα. 

Στο doodle κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ η Google σημειώνει για την 25η Μαρτίου ότι αυτή την ημέρα το 1821 «Οι Έλληνες ξεκίνησαν τη μάχη για την ελευθερία απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία». 

Και φέτος, η Google κάνει αναφορά και στο πιάτο της ημέρας, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. «Κάθε χρόνο οι πολίτες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν παρελάσεις σε όλη τη χώρα», αναφέρει. «Στην εθνική επέτειο είναι κλειστές όλες οι επιχειρήσεις, εκτός από το διάσημο Μουσείο Ακρόπολης. Πολλοί απολαμβάνουν τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, που είναι ένα παραδοσιακό πιάτο συνώνυμο αυτής της επετείου», συμπληρώνει. 

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώνονται με τη στρατιωτική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11:00 στο κέντρο της Αθήνας, όπου είναι ήδη σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ξεκίνησε στις 06:21 το πρωί, με τη ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι λιγότερο γνωστές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

LiFO politics / Οι λιγότερο γνωστές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον Γιώργο Λιερό για την Επανάσταση του 1821, την πολιτική κληρονομιά της Φιλικής Εταιρείας, του Κύκλου της Πίζας, αλλά και των λαϊκών αγωνιστών που δεν είναι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ