Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 Facebook Twitter
Η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου
4

Η Γιάννα Αγγελοπούλου τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η κα Αγγελοπούλου θα είναι στο «τιμόνι» της επιτροπής για τις εθνικές εκδηλώσεις του 2021. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Από την πλευρά της, η κα Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

»Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Ελληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

»Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας". Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

»Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Στο πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ, προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής για τις σχετικές προετοιμασίες. Μάλιστα η επιτροπή υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης και κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής και των δράσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Η επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας του, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως και σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Η «προϋπηρεσία» στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το 1996, η κα Αγγελοπούλου είχε οριστεί από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Τον Σεπτέμβριο του 1997 οι αγώνες ανατέθηκαν στην Αθήνα αλλά η κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν ορίστηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Κατόπιν παροτρύνσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όμως, τον Μάιο του 2000, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε τη διοίκηση της οργανωτικής επιτροπής και η κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίστηκε τελικά πρόεδρος.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια