Επίσημη ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Ηλίας Ψινάκης φρουρείται μονίμως από τρεις αστυνομικούς, τη στιγμή που ο δήμος Μαραθώνα δεν αστυνομεύεται επαρκώς, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

«Oι αστυνομικοί διατίθενται κατόπιν αιτήματος για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια μεμονωμένων προσώπων», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός, έστειλε ενημερωτική επιστολή προς την υπουργό προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως «όταν έχουμε δημοτικό συμβούλιο, 20-30 αστυνομικοί, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές, να προστατεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα κο Ψινάκη».

 

Όπως προσθέτει στην επιστολή του ο Σπύρος Λιβαθινός, ο «Ηλίας Ψινάκης ούτως ή άλλως συνοδεύεται σε μόνιμη βάση από 2 με 3 αστυνομικούς», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, την ίδια στιγμή «παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των αστυνομικών η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

 

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε επιστολή δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Μαραθώνα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι: "Όμως συμβαίνει το παράδοξο, όταν έχουμε δημοτικό συμβούλιο, 20-30 αστυνομικοί, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές, να προστατεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα κο Ψηνάκη", ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

 

- οι αστυνομικοί διατίθενται κατόπιν αιτήματος για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια μεμονωμένων προσώπων, ενώ


- ο αριθμός τους κρίνεται κατά περίπτωση και είναι ο απολύτως αναγκαίος».