Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη με ψευδή emails - «Μην τα ανοίγετε»

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη με ψευδή emails - «Μην τα ανοίγετε» Facebook Twitter
0

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με ψευδεπίγραφο-απατηλό email που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι το μήνυμα που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως δήθεν επιστολή είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν ή να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο παραλήπτης πρέπει να παρουσιαστεί στην Ελληνική Αστυνομία, αφού πρώτα ανατρέξει στα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες, ενώ προειδοποιεί τον παραλήπτη πως ίσως χρειαστεί να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του. Μάλιστα το email «φέρει» την υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη με ψευδή emails - «Μην τα ανοίγετε» Facebook Twitter


«Παρακαλούνται οι πολίτες "να μην ανοίγουν" τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα» αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM