ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Η ΕΛ.ΑΣ. «πάει» Μύκονο και Σαντορίνη: «Οχυρώνονται» ενόψει της τουριστικής περιόδου

Η ΕΛ.ΑΣ. «πάει» Μύκονο και Σαντορίνη Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Στην άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Μυκόνου και της Σαντορίνης προχωράει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, με διαταγή που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μύκονο μετατίθενται πάνω από 100 αστυνομικοί, προκειμένου να επανδρώσουν τα τμήματα Αστυνόμευσης και Τροχαίας, Ασφάλειας και Διοικητικής Υποστήριξης.

Αντίστοιχα, στη Σαντορίνη μετατίθενται αστυνομικοί από κεντρικές υπηρεσίες, αναφέρει η «Καθημερινή».

Με τη μορφή τρίμηνης απόσπασης οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαταγή ισχύει από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ αναμένεται να έχουν μετακινηθεί στη Μύκονο οι πρώτοι 50 αστυνομικοί.

Οι δέκα από αυτούς θα είναι αξιωματικοί και οι υπόλοιποι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί. Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης ετέθη ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτης Τζελέπης.

Η μετακίνηση των πρώτων 50 αστυνομικών γίνεται υπό τη μορφή τρίμηνης απόσπασης ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η «θητεία» τους στη Μύκονο θα ανανεωθεί μέχρι τουλάχιστον το τέλος της τουριστικής σεζόν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα ονόματα των πρώτων 50 αστυνομικών που θα μετακινηθούν στη Μύκονο δημοσιοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας. Επελέγησαν άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά κυρίως αστυνομικοί που δεν έχουν τα προηγούμενα χρόνια υπηρετήσει στο νησί.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και στη Σαντορίνη, ενώ εξετάζεται η ενίσχυση –τους καλοκαιρινούς μήνες– με προσωπικό της Πάρου αλλά και της Ρόδου.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ